Helaas neem ik wegens allergie geen katten meer aan. Ik verwijs u door naar Carcoons in Ter Aar.


Ik ben gediplomeerd katten trimster en mijn trimsalon is dus naast hondentrimsalon ook een kattentrimsalon. Veel trimmers doen geen katten. Een kat heeft ook een heel andere aanpak nodig als een hond, een kat geeft zich niet over en accepteert vaak geen dwang. Maar toch is het vaak nodig dat een kat naar de kattentrimsalon gaat. Ook kortharige katten. Ik zal u zo uitleggen waarom.

Ik behandel uw kat zonder narcose. Dus ook voor oudjes veilig, u moet er toch niet aan denken dat uw kat een paar keer per jaar onder narcose moet om haar van klitten te bevrijden. Slechts in enkele gevallen is er geen andere oplossing, maar gelukkig heb ik ook al een aantal keer een woeste tijger van zijn klitten verholpen, zonder narcose!! De meeste katten zijn gelukkig rustig in de salon en goed te behandelen.De meeste katten zijn in de kattentrimsalon veel rustiger als bij u thuis waar hij precies weet waarheen hij kan ontsnappen. Bij de dierenarts hebben katten ook vaak meer stres door geuren van andere dieren, de wachtkamer etc.


Waarom gaat uw kat naar de salon?

Veel mensen denken dat een kat niet getrimd hoeft te worden. Maar dat is niet waar. Sommige katten hebben een erg dikke vacht met veel onderwol. Deze wol kan makkelijk klitten en vervilten. Klitten doen de kat erg veel pijn en vilt is echt mishandeling voor de kat en moet zo snel mogelijk verwijderd worden. Lange vachten kunnen zwaar zijn, sommige perzen knappen erg op als hun lange dikke vacht kort is en gaan veel meer bewegen. Uw kat zal minder last van haarballen hebben en minder snel gaan klitten. Als uw kat het borstelen van de buik vervelend vind kan deze kort gemaakt worden. Een bevrijding voor uw kat en makkelijker onderhoud voor u!


Wat voor behandeling krijgt uw kat in de salon?

Vaak blijft u de 1e keer dat ik uw kat behandel erbij. Meestal gaat het prima en doe ik ze de keer erna alleen.
Ik neem de tijd voor uw kat en voel hoe haar vacht eraan toe is.
Dan bespreek ik met u wat ik ga doen. Soms is dat alleen ontwollen en kammen. Het kan ook zijn dat het buikje geschoren wordt en de rest ontwolt, of de gehele kat geschoren. Ze blijft dan wel slofjes houden en een behaarde staart.
Daarna zal ik uw kat als ik denk dat ze dat aan kan wassen en drogen. Is de kat al erg gestressed dan behandel ik haar met een droogshampoo of  ik was haar met een washand.


Ontwollen

Kammen en wassen

Scheren

Wilt u meer foto’s zien? Kijk dan even in mijn fotoalbum.
Via de VVTN trimschool Nederland heb ik mijn kattencertificaat behaald.