Uw hond in de hondentrimsalon.

Belangrijk als u naar de hondentrimsalon komt.
-Zorg dat uw hond goed uitgelaten is en houd hem aan de lijn. 
-Mocht u niet op onze oprit parkeren let dan heel goed op!! Het verkeer komt soms hard de hoek om vanaf de witte boerderij!!!  Houd uw hond kort bij u als u uitstapt.
-Indien uw hond vlooien heeft zal ik helaas extra kosten voor het ontvlooien van uw hond en mijn salon in rekening moeten brengen
-Afspraken dienen 24 uur van te voren geannuleerd te worden. Indien dat niet gebeurd kunnen er kosten in rekening worden gebracht.

Hoe ik werk.

Ik werk alleen in mijn salon. Er werken bij mij geen stagaires of collega’s aan uw hond. Daardoor is er minder drukte in mijn salon en hebben de honden meer rust en minder stres.
Ik werk vaak met een overlap. Dus als er 1 hond op tafel staat wacht de volgende na zijn wasbeurt met een badjasje aan of lekker warm voor een kacheltje tot deze aan de beurt is (en er minder lang met de waterblazer geblazen hoeft te worden. )

Tijdens uw aankomst bespreken we samen wat uw wensen zijn en bekijken we of dat mogelijk is.
Daarna ga ik uw hondje wassen, de nageltjes worden geknipt, oren uitgehaald. Ik zal uw hond wassen met een professionele shampoo (en eventueel conditioner of balsem) en daarna drogen. Daarna trim ik uw uw hond in het gewenste model. Het is fijn voor uw hond als u hem wekelijks goed borsteld zodat hij / zij geen pijnlijke klitten en verviltingen krijgt. Verviltingen zal ik kort moeten wegscheren omdat uitkammen niet meer mogelijk is. Indien de hond heel erg in de klit zit zal ik hem niet pijnigen maar de klitten weg knippen. Ik kan u les geven in hoe u uw hond het beste kan borstelen.Om de rust in de salon te bewaren werk ik alleen en gaan de bazen naar huis.

Uw pup in de hondentrimsalon.

Het is heel erg belangrijk dat uw pup gewend raak aan de trimsalon, aan borstelen, aan het verzorgen van zijn voetjes, het nakijken en eventueel uitplukken van de oortjes, het leren staan op tafel etc etc. Dit geld voor alle rassen! Puppies zal ik tot 5 maanden oud gratis puppie trimmen. Wat houd dat in? Voetjes knippen, oogjes vrij maken, oortjes, tandjes nakijken etc. om te wennen. Ze worden dan nog niet volledig gewassen door mij of volledig geknipt / getrimd maar ik laat ze wel wennen aan geluid van fohn en tondeuze. Vaak was en droog ik om te wennen wel de voetjes. Ik noem het een wen momentje.

Oefening baart kunst.

OEFENING BAART KUNST!! En als u pup straks snapt wat de bedoeling is , is dat prettig werken voor hem… maar ook voor mij.
Mocht uw pupje al vol klitten zitten dan zal ik hem toch moeten trimmen. Dan hanteer ik mijn normale trimtarieven. Probeer dit voor te zijn en kom voordat er te veel klit is.

De eerst plukbeurt.

Het beste is om de puppietrim met 12-16 weken te laten geven. Wacht alstublieft niet tot 6 maanden naar de hondentrimsalon te gaan.. of nog erger.. 1 jaar!!! Ik zal al het pluis dat omhoog steekt met mijn vingers verwijderen.. De korte onderlaag blijft staan. Op deze manier kan ik een mooie stripvacht kweken. Zodat uw hond er straks altijd nestjes uitziet (u komt dan elke 3 a 4 maanden om de langste laag te laten wegplukken) zodat uw hond niet tot op zijn onderwol kaal geplukt wordt . De pup zal in het begin misschien piepen om onder de trimbeurt uit te komen, maar omdat pups nog zeer ontvankelijk zijn voor nieuwe dingen is dit wel echt de beste tijd om het hem te leren dat het nu eenmaal moet en dat goed gedrag beloont wordt.

Wilt u maar 2 x per jaar naar de hondentrimsalon komen dan is een stripvacht niet mogelijk! En dat is vooral bij Westies en Schotten niet aan te raden. Tervuerense herders worden maar 2 x per jaar geplukt, Dus tot op de wol.

Ik ben lid van de ABHB .
Kijk HIER voor mijn trimtarieven.